בעקבות הטיפים הקודמים בנושא כיצד להחמיא לילדים הוצפתי בשאלות של אימהות. אני מביאה כאן את אלו שעשויות להביא לכן תועלת.
כתבה לי אמא:
נכון שכשמדביקים לנו סטיגמות חיוביות אנחנו חושבות בליבנו: 'טוב שהיא לא רואה אותנו בערב בהשכבה' אבל אינני חושבת שזה מוריד מהערך העצמי. נכון לעכשיו עשיתי מאמץ ויצאתי לבקר את סבתא. ההרגשה שאני כביכול מרמה או מובסת לא נראית לי כ"כ נכונה. טוב ונחמד לקבל מחמאות גם אם הן לא 100%.
תשובתי:
תודה על דברייך. ברור שעדיף מחמאות גם אם הן נעשות באופן הזה. עדיף לטעות בעודף מילים טובות מאשר במילים רעות. רק מה?! תיארתי פה דרך יותר יעילה ומשכנעת כי אם אנחנו כבר מחמיאים אז בואו ונעשה את זה בצורה יותר אפקטיבית. כמו כן במייל הקודם ששלחתי לרשימה כתבתי כך, שימי לב למילים המודגשות:
מותר וזה בסדר גמור להשתמש בתיאורי אופי חיוביים כאשר הכוונה לבטא חיבה. במקרה כזה אפשר ללא הגבלה לומר לילד אתה חמוד ומתוק וצדיק ונשמה ואמא אוהבת אותך. לעומת זאת כאשר אנחנו מעוניינות לחזק ילד בתחום שהוא התמודדות עבורו שם נעדיף לשבח אותו על המעשה ולא על האופי.
השאלה הבאה:
תודה אסתי טיפ ממש חשוב, אהבתי! השאלה איך לזכור את זה בזמן אמת..
תשובתי:
תודה (: אם את רוצה להצליח ליישם את זה אני ממליצה לך להחמיא לעצמך על כל פעם שאת מיישמת. כך תלך ותיבנה בתוכך תמונה חיובית על עצמך (; וממילא תזכרי להיות כזאת יותר ויותר.
ושאלה נוספת:
אז כשאני מחמיאה לילד שלי שהוא תלמיד חכם זה בעצם כובל אותו? מה האופציות להחמיא לילד שלומד גמרא?
תשובתי:
אפשר לטפוח לו על השכם ולהגיד לו: "אח, איזה נחת!". לספר לסבתא בטלפון (כשהוא שומע כמובן. כאילו מבלי שאנו שמים לב) "שוקי למד היום כל כך יפה" לספר לאבא כשהוא חוזר, בנוכחותו או כשרק מוודאים שהוא שומע את זה. לשים לו פתק על הכרית: "מאוד נהנתי לראות אותך היום יושב ולומד. היה לי נחת, בהצלחה". אפשר גם מילים כלליות שמביעות את ההתפעלות מהמעשה. למשל: "כל הכבוד!", "איזה יופי!" וכדומה. אני לא יודעת בן כמה הילד. את מכירה אותו ותדעי יותר טוב ממני להתאים לו את הסגנון המתאים מבין הצעותי.
הרבה נחת
מילדיכן ומעצמכן (:
נ.ב. רוצה לשדרג את חוויית האימהוּת שלך?הקליקי כאן.